Kirpputoriostoksilla Internetissä

Internetissä toimivien kirpputorien etuus tavallisiin kirpputoreihin verrattuna on useinkin se, että näissä myyminen on yleensä ilmaista. Oman myynti-ilmoituksen jättäminen ei siis maksa mitään ja myyjä itse saa suunnitella myynti-ilmoituksensa sisällön. Ostaja ostaa haluamansa tuotteen myyjän päättämällä hinnalla eikä myöskään maksa ostostensa tekemsestä mitään ylimääräistä. Posti- tai muut toimituskulut kylläkin tulevat luonnollisestikin ostajan maksettaviksi, mutta niidenkin suuruudesta ostaja ja myyjä sopivat keskenään.

Kuin tavallinen kirpputori

Myyjät siis myyvät itselleen tarpeettomia tuotteita, joiden valikoimasta ostaja valitsee itselleen mieluisimmat, tarpeellisimmat ja kohtuuhintaisimmat. Kaikki tapahtuu siis aivan kuten tavallisellakin kirpputorilla, sillä kirpputorilla vieraileminen ei vielä sido mihinkään ostoksiin, vaan valikoimaan saa tutustua rauhassa. Nettikirpputorien valikoima on laaja ja niiltä pystyy ostamaan melkeimpä mitä tahansa.

Suuressa suosiossa ovat varsinkin kausitavarat, kuten esimerkiksi hiihtovälineet tai polkupyörät. Myös varsinkin merkkivaatteet vaihtavat tiuhaan omistajaa nettikirpputoreilla, kuten myös lastenvaatteet ja lastenhoitoon liittyvät tavarat, kuten esimerkiksi turvakaukalot tai rattaat. Kyllähän nettikirpputoreilla voi tehdä myös todellisia löytöjä, sillä myynnissä on kyllä myös keräilytavaroita ja harvinaisuuksiakin.

Huutokauppaa vai kirpputoreja?

Osa netissä toimivista kirpputoreista toimii enemmän huutokauppaperiaatteella. Tällainen huutokauppatyyppinen kirpputori on esimerkiksi Huuto.net, josta saa ostettua niin käytettyä kuin uuttakin tavaraa. Mahdollisuutena on tehdä myytävänä olevista tavaroista huutoja, jolloin korkein tarjous voittaa kohteen kauppa-ajan sulkeutuessa. Toki joissakin myyntikohteissa on myös mahdollisuus ostaa tuote hetikin myyjän määrittelemään hintaan. Huuto.netissä sekä ostaminen että myyminen ovat ilmaisia, eli niistä ei aiheudu mitään ylimääräisiä kuluja.

Sitten on olemassa myös sellaisia nettikirpputoreja, joilta myyjä saa ostaa itselleen ”myyntipöydän”, joka yleensä on www-osoite myyjän kaikkiin myytävänä olevien tuotteiden esittelyyn. Myyjä siis joutuu maksamaan myymisestään myyntipöydän vuokraa, kuten tavallisellakin kirpputorilla, ja pöydän maksaminen tapahtuu verkkomaksuna. Ostajalle sen sijaan ei tällaisellakaan kirpputorilla kerry mitään ylimääräisiä kuluja. Esimerkkinä myyntipöytä -periaatteella toimivasta kirpputorista on ekirppis.

Tiettyihin tuotteisiin profiloituneet kirpputorit

Kaikki Internetissä toimivat kirpputorit eivät suinkaan ole sellaisia yleiskirpputoreja, joilla ostetaan ja myydään kaikkea mahdollista maan ja taivaan väliltä. Osa kirpputoreista on nimittäin profiloitunut joidenkin tiettyjen tuotteiden ostamis- ja myyntipaikoiksi. Omat kirpputorinsa ovat saaneet esimerkiksi käytetyt kirjat, autot ja lasten vaatteet ja – tarvikkeet.

Jos siis etsii jonkun tietyn tavararyhmän tuotetta edulliseen kirpputorihintaan, kannattaa tarkistaa, onko kyseiselle tuotteelle olemassa omaa nettikirpputoriaan. Profiloituneelta kirpputorilta haluamansa tuotteen saattaa löytää huomattavastikin helpommalla, mutta silti edulliseen kirpputorihintaan.

Kuinka myyminen voi olla ilmaista?

Koska tavallisella kirpputorilla myyjä joutuu maksamaan vuokraa myyntipöydästään, herää monelle ajatuksia siitä, kuinka netissä toimivat kirpputorit voivat olla kannattavia sivustojen ylläpitäjille, kun ne eivät kerran peri myyjiltä mitään maksua. Tai jotkut nettikirpputorit perivätkin, mutta ne, jotka eivät peri, saavat tuottonsa lähinnä erilaisista mainoksista. Sivustot siis kauppaavat mainostilaa eri mainostajille ja näin nettikirpputoreilla vierailijat näkevät kirpputorilla asioidessaan myös mainoksia, ja tekevät ehkä myös joitakin hankintoja näiden kautta.

Esimerkkejä Internetissä toimivista kirpputoreista

Kuulemme mielellämme kokemuksia sinulta

      Jätä kommentti

      This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.