Voiko opiskelija saada luottokortin?
Iloinen uutinen niille opiskelijoille, jotka ovat joskus luottokorttia harkinneet. Nimittäin, luottokortin voi tosiaankin saada, vaikka olisi vain opiskelija ilman vakituista työpaikkaa. Opiskelijan täytyy tosin olla yli 19-vuotias eikä hänellä saa olla maksuhäiriömerkintää. Hänellä täytyy olla myös käytettävissään suomalainen henkilöturvatunnus, joten ulkomaiset vaihto-opiskelijat eivät suomalaista luottokorttia voi saada. He voivat tietenkin luonnollisesti tiedustella luottokorttimahdollisuutta omasta maastaan.
Opiskelijalle myönnettävälle luottokortille on olemassa myös sellainen rajoitus, että alle 120 opintopistettä suorittaneet saavat luottokorttinsa luottorajaksi 1000 euroa, kun taas pidemmälle ehtineet opiskelijat voivat hakea korttia ilman kyseistä luottorajaa. Tämä perustuu siihen, että pidemmälle ehtineet opiskelijat valmistuvat pikemmin ja pääsevät ansiotöihin, jolloin omien raha-asioiden hoitaminenkin yleensä helpottuu.
Opiskelijan luottokorttivaihtoehtoja
Prepaid -luottokortti
Moni-niminen yritys tarjoaa opiskelijoidenkin käyttöön MasterCardin alaisuudessa toimivaa Prepaid -luottokorttia, jonka voi saada kuka vain, vaikka ei omaisikaan säännöllisiä tuloja. Tämän kortin saa myös merkinnän luottotietoihin saanut henkilö.
Prepaid-luottokortti toimii latausperiaatteella, eli kortin haltija lataa kortille rahaa omalta pankkitililtään omilla verkkopankkitunnuksillaan. Kun kortti on ladattu, voi sitä käyttää hyvin laajalla alueella ympäri maailmaa tavallisen MasterCardin tapaan. Sillä voi siis vapaasti maksaa ostoksia tai nostaa rahaa käteiseksi, varata hotelleja tai vuokrata vaikkapa auton. Kortin tilaaminen ei maksa mitään ja kortti on voimassa kaksi vuotta kerrallaan. Korttikohtaista vuosimaksua ei ole. Lisätietoa Prepaid -luottokortista saa osoitteesta moni.com.
Visa ja MasterCard -luottokortit sekä Diners Club
Pankit voivat myöntää Visa- ja Master Card sekä Diners Club-luottokortteja tietyin ikä- ja opintopiste-edellytyksin. Korttivaihtoehtoja on eri pankeilla useita ja näistä kannattaakin hankkia aluksi lisätietoa joko pankkien omilta kotisivuilta tai vierailemalle itse henkilökohtaisesti pankin konttorissa. Myös Internetin palveluvertailusivustoilla luottokorttien vertailu käy nopeasti ja vaivattomasti. Tällaisia vertailusivustoja on esimerkiksi Luottokortti.org.
Esimerkiksi Osuuspankin OP-Visan voi saada suoritettuaan suomalaisessa korkeakoulussa vähintään 90 opintopistettä. Opiskelijalta ei edellytetä säännöllisiä tuloja, mutta hänen korttinsa luottorajan ei anneta ylittää 1000 euron rajaa.
Useat muut pankit myöntävät Visa -kortin Osuuspankin kanssa samalla periaatteella. Nordeasta vastaavanlaisen kortin saa Visa Silver -nimellä ja Tapiola-pankista Master Cardina.
Vuosimaksuton luottokortti
Opiskelijan kannattaa olla valppaana luottokorttimarkkinoilla ja etsiä itselleen sopivinta korttia, jos sellaisen tarvitsee. Korttien vuosimaksuissa ja luottolaskun koroissa on eroja. Siksi sopivan kortin etsimiseen kannattaa käyttää aikaa ja vaivaa. Vuosimaksuttoman luottokortin saa tällä hetkellä kätevimmin, kun valitsee Norwegian-luottokortin. Ota huomioon, että siinä on 45 päivää ilmaista maksuaikaa – joskin sen jälkeen korko on suuri.
Diners Clubilla oli lisäksi jotain erityisehtoja 3 asteen opiskelijoille = olikohan että sai luottokortin ilman vakituisia tuloja tms…
Ainkin Nordealla oli lisäehtona opiskeluaika. Yli 7 vuotta kirjoilla yliopistolla niin korttia ei myönnetä vaikka muut ehdot täyttyisivätkin.
Jo 18 vuotias voi saada maailmankuulun Visa-luottokortin. Kyseessä on Bank Norwegian luottokortti (joka siis on aito Visa), jolla saa lainaa jopa 10 000 €. Ensimmäiset 6 viikkoa ovat aina ilmaisia, ei korkoa ei kuluja. Minimilyhennys on 3% tai 30€ kuussa.